Workshops

Armoede in de stad


Workshop Het andere Gezicht van de Stad

We kennen Groningen als een jonge, vrolijke, bruisende stad waar altijd wat te doen is. Toch leven er 18.000 stadjers structureel van een laag tot zeer laag inkomen.  1 op de 5 kinderen komt intussen uit een arm gezin. Wat weten we eigenlijk van deze mensen? Hoe is het zo gekomen? Hoe houden ze zich staande? En welke creatieve oplossingen hebben ze gevonden om met deze situatie om te gaan? Daar gaat deze workshop over. De basis van de workshop is het boekje Hier valt niets te halen, verschenen in 2015, met daarin 7 portretten van mensen in armoede.

Doel van de workshop is te laten zien wat armoede in de praktijk betekent voor je maatschappelijke positie en je sociale leven en welke oplossingen mensen in armoede hiervoor zelf hebben bedacht. Door te werken met ervaringsdeskundigen geven wij armoede bovendien een concreet gezicht.

Wat gaan we in de workshop doen? De workshop is interactief. Er wordt in het eerste deel een ‘budgetspel’ gespeeld door de deelnemers waarin jezelf ervaart wat een inkomensval of schuldsanering praktisch betekent. Dit spel is gebaseerd op de bestaande situatie van één van de mensen uit het boekje. In het tweede gedeelte vertellen zij zelf over hun ervaringen, maar ook over hun oplossingen en kun je hen vragen stellen. De workshop wordt geleid door een ervaren trainer.

Duur: 2 uur inclusief pauze
Aantal deelnemers: maximaal 10 personen
Voor meer informatie: Marloes de Bie
06 22 60 15 55 of marloes51@gmail.com