SPIN OFF

Workshops
Na de eerste editie is een workshop De andere kant van de stad ontwikkeld.

Hierin wordt een beeld geschetst van de armoede in de stad: hoe ziet dat eruit, om hoeveel mensen gaat het, waar wonen zij, wat blijft vaak verborgen. In het tweede deel vertellen ervaringsdeskundigen uit Hier valt niets te halen? over hun eigen oplossingen en het behouden van je waardigheid.

Deze workshop is heel succesvol en wordt breed aangeboden aan professionals, maatschappelijke organisaties en studenten(verenigingen). De workshop was ook onderdeel van Let s Gro 2016, het grote festival over economische en maatschappelijke innovatie dat elk jaar in Groningen plaatsvindt.

De gemeente Groningen heeft de workshop bovendien standaard opgenomen in haar trainingsaanbod Armoede Dichtbij dat wordt aangeboden aan welzijnsorganisaties, WIJ- teams, scholen en ambtenaren van o.a. de Sociale Dienst.

Meer informatie?

Lezingen en presentaties
Wij gaven lezingen en presentaties aan o.a. de Rotary, de Kinderombudsvrouw, Healthy Ageing Noord Nederland, MAXIMA Kledingbank en het Internationale Vrouwennetwerk van de VVAO (Vereniging van Vrouwen met een Academische Opleiding). Ook zitten wij regelmatig in panels over Armoede, in 2016-2017 bijvoorbeeld zes keer in het kader van de filmvertoning I Daniel Blake die intussen door meer dan 400 ambtenaren van de gemeente Groningen is bijgewoond.